Hovedformålet med komfuret er at opvarme varmt vand til madlavning og opvarmning. Hvis mad og vand ikke kan opvarmes og koges grundigt, når man camperer udendørs, er det let at blive syg og påvirke rejsen.
I nogle årstider er temperaturforskellen mellem dag og nat stor, og opvarmning er meget vigtig. Der er også lidt kulstofbaseret brændstof (træ, olie, alkohol), der ikke forbrændes tilstrækkeligt til at blive forgiftet af kulilte, så det er meget vigtigt, hvordan man vælger et komfur!
På nuværende tidspunkt er der fire hovedtyper af komfurer: brændekomfur, kul/benzin-komfur, alkoholkomfur, oliekomfur og gaskomfur.
Anbefalet rækkefølge: gaskomfur > oliekomfur > andre (brændekomfur, alkoholkomfur, petroleumskomfur osv.)
Hvordan vælger man et campingkomfur? Det er i henhold til dine behov og brugsmiljø.
- Gaskomfur
- Alkoholkomfur
- Oliekomfur
- Brændeovn
- Kerosinkomfur
Gaskomfurtype
Gaskomfuret er det mest udbredte. Der findes tre typer af gaskomfurer.
- Splitkomfur
- Integreret komfur
- Kassettekomfur
Split Stove
Densplit gas-stove er lille i størrelse, stor i ildkraft og høj i sikkerhedsfaktorer. På grund af gasrørledningen er muligheden for at opvarme gastanken lille. Denne type komfur adskiller brænderhovedet fra gastanken. Det er det komfur, som alle ofte ser i naturen, og det kan tilberede forskellige retter.
Det er mere velegnet til camping med flere personer for at opfylde madlavningskravene til diæter med flere personer.
Denfordel er stærk støtte og god stabilitet.
Denulempe er, at det er klodset, tungt og upraktisk at bære
Når gasbeholderen tilsluttes, skal den være tæt; når gasbeholderen bruges, skal den placeres på et fladt sted, ellers bliver flammen let stor og lille, hvis forbindelsen ikke er god, hvilket medfører fare.
Integreret komfur
Det integrerede gaskomfur er en direkte forbindelse mellem komfurhovedet og gasbeholderen uden en kanal, og vægten er relativt lav. De fleste alt-i-et-komfurer vejer omkring 60-200 g.
Denfordel er, at det er lettere i vægt, mindre i størrelse og let at bære.
Den ulempe er dårlig stabilitet og dårlig vindmodstand.
Det er mere velegnet til scener med få mennesker, f.eks. 1-2 personer; fordi komfurhovedet er lille, kan der kun bruges en lille gryde; når du bruger det, skal du være opmærksom på at beskytte dig mod vinden. Hvis du altid går ud, kan du også købe det som backup.
Der findes også et alt-i-et-gasblus til udendørs brug i store højder. Det er ganske enkelt et mirakel. I et koldt miljø i store højder kan du hurtigt koge vand og koge nudler. Det afhænger hovedsageligt af opvarmningshastigheden. Der er ingen grund til at købe det, hvis det ikke bruges til udendørs brug i store højder.
Kassettekomfur
Kassettekomfuret er lidt stort, så det er hovedsageligt egnet til den selvkørende tur. Kassettekomfuret dukkede op tidligere, og mange restauranter bruger det også, men der er visse sikkerhedsrisici, og induktionskomfuret bliver gradvist erstattet.
Kernekomponenten i trykreguleringsventilen inde i kassettekomfuret er en fjeder, men levetiden for denne fjeder vil gradvist svigte med ophobning af brug.
Derfor er kassettekomfuret hovedsageligt sikkert og har visse skjulte farer. Generelt anbefales det at købe et berømt mærke, som er relativt sikkert.
Alkoholkomfur
Lille størrelse, velegnet til mad, der kan tilberedes ved lav varme, som f.eks: “kog vand, kog nudler, kog grød og steg ved lav varme”. Alkoholkomfuret er generelt ikke det første valg, selv om de er lette, med mange begrænsninger og billige, kan det bruges som et supplement.
Hvordan vælger man etAlkoholkomfur?
Vi anbefaler at vælge en lille gryde med en tynd væg og god varmeledning til gryden påalkoholkomfuret.
Alkohol er bedst at vælge fast alkohol. Hvis den smides ud, er den flydende alkohol ikke let at slukke. Derfor skal alkoholkomfuret vælge et komfur med fast alkohol eller flydende alkohol.
Alkoholkomfurets egenskaber er, at det er billigt, let og nemt at bære, men det har dårlig vindmodstand. Det er bedre at købe et komfur, der fylder mindre og kan stables helt.
Tips til brug afalkoholkomfur
Alkoholkomfurets tilberedningshastighed er den langsomste, brug en lille ild i lang tid, og varmen fra alkoholkomfuret er lav, så opvarmningen er den langsomste.
Velegnet til campister med korte rejser, lavt budget og krævende miljø.
Alkoholkomfurer kan kun bruges i lavere højder.
Oliekomfur
Benzin refererer her hovedsageligt til hvid benzin. Hvid benzin er flygtig, lugtfri, og dens antændelsespunkt er lavt. Det er det mest populære brændstof til bjergbestigningskogeplader i Nordamerika. Det brænder med højere varme end butan og kan hurtigt smelte sne, koge vand og opvarme mad.
I modsætning til petroleum kan raffineret hvid benzin eller hvid benzin til forgassere forvarmes af sig selv. Men benzin bør aldrig bruges som brændsel til brændeovne, ikke engang blyfri, medmindre der ikke er noget valg. Kun ved at bruge det rigtige brændstof tilstoppes ovnens dyser ikke, overtrykkes ikke og udsender ikke giftige dampe.
Olieovne er opdelt i to typer: integreret type og delt type. Den integrerede type betyder, at komfurhovedet og gastanken ikke er adskilt, og den opdelte type betyder, at komfurhovedet og gastanken er adskilt.
Fordele ved oliekomfur
Lettere til langdistancerejser; lettere at få brændstof, såsom benzin, petroleum, diesel; høj varmeeffektivitet.
Ulemper ved oliefyr
Det er besværligt at bruge, oliefyret skal forvarmes før brug, og olien forgasses; oliefyret kræver omhyggelig vedligeholdelse, ellers blokeres brænderhovedet, hvilket er meget uegnet for uerfarne brugere, og det kan blokeres efter 3-4 brændere Living.
Brændeovn
Fordele ved brændeovn
Den mest primitive, enkleste og mest følelsesladede måde at lave ild på. Der er meget brænde udendørs, så du kan bare samle det op og brænde det, så du sparer penge på brændsel. Brændeovne kan fyres med brænde, partikelbrændsel eller trækul.
Ulemper ved brændeovne
Brændeovne, der kan brændes med hensigt, er udstyret med sammenklappelige skorstene, som er relativt tunge og kræver selvkørsel for at bære dem; metoden med at samle tørt træ kan ikke bruges på regnfulde eller snedækkede dage, så det er nødvendigt at medbringe partikelformet brændstof.
Kerosinkomfur
Kerosinkomfurer produceres hovedsageligt i Japan og er opdelt i den mest grundlæggende konvektionstype, konvektion + varmestrålingstype med reflektor og lufttilførselstype.
Grundlæggende konvektionsbrændeovne til petroleum bruger ikke elektricitet, mens andre bruger batterier og nogle bruger elektricitet.
Hvordan vælger man et petroleumskomfur?
Den vigtigste grund til at vælge et petroleumskomfur er, at det kan bruges til opvarmning i et telt. Når det gælder madlavning udenfor, er det det samme som med andre komfurer. Den vigtigste overvejelse ved opvarmning inde i teltet er størrelsen på lugten af petroleum. Hvis det brænder i 10 minutter, er det stabilt. Derefter er lugten af petroleum stadig mere tydelig, så du bør ikke købe det, ellers kan du ikke sove.
Parafinkomfuret behøver ikke en skorsten. Den største fordel er, at det kan placeres i et telt til opvarmning og også kan koge vand til madlavning. Petroleum brænder mere fuldstændigt end træ, så det producerer mindre kulilte. Du skal dog stadig være opmærksom på en vis ventilation, når du opvarmer i et lukket telt, ellers kan det forårsage kulilteforgiftning i lang tid. Desuden har japanske petroleumskomfurer funktionen automatisk flammeslukning ved hjælp af vibrationer.
Jordskælv, bump, dumping og spark vil øjeblikkeligt slukke for flammerne. Vibrationsslukningsanordningen er rent mekanisk og afhænger ikke af strømforsyningen
Det største problem med petroleumskomfuret er, at lugten af petroleum er kraftig, når det antændes og slukkes. Når det har brændt et stykke tid, bliver lugten lettere. Forbrændingen af petroleum afhænger af vægen indeni, så vægen skal udskiftes efter en periode med brug.
Sammenfatning
Endelig, når du vælger et campingkomfur, skal du vælge det rigtige campingkomfur i henhold til en række faktorer som f.eks. typen af din rejse, længden af tiden og miljøbehovene! God campingferie!
Relaterede artikler
5 teltcamping-færdigheder
Hvordan vælger man en pandelampe?
Hvordan får man ild i naturen?