Anmeldelse af VIK-telt

Naturehike VIK Tent review

Naturehike VIK Tent Review

Af Thrifty Hiker

Hej folkens. I denne uge på bloggen kigger vi påNaturehike VIK Telt – et nyt single skin shelter, der tilbyder noget meget anderledes! Vi er blevet blæst bagover af kvaliteten af andre Naturehike-telte somCloud Up, og VIK er endnu et skridt op i både vægt og komfort. Det har også masser af seje og innovative funktioner, som vi vil se på om et øjeblik. Men lad os først dykke ned og se på specifikationerne for VIK.

Design

Naturehike VIK findes i to grundlæggende konfigurationer: med eller uden et fastgjort ‘sneskjold’. Designet indebærer en gaffelformet, enkelt stang, der løber fra teltets bagside til fronten. En kort tværstang i toppen af teltet sikrer spændingen i siderne. VIK er fritstående med en enkelt indgang og et vindfang på siden.

Et designelement, som jeg elsker ved dette telt, er, at man kan skabe en baldakin ved at støtte døren op med trekkingstænger og barduner. Det er en simpel ting, men det vil gøre en enorm forskel for den rumfornemmelse, du får med dette telt. Hvis vejret vender sig mod dig, vil denne midlertidige baldakin også være nyttig til at lave mad under.

En anden innovativ funktion ved Naturehike VIK er den måde, luftventilen åbnes på. Mange shelters har ventilationsåbninger, der kan åbnes udefra, hvilket betyder, at man altid skal ud af teltet først. Hvem fanden har lyst til at gøre det midt om natten? Med VIK kan du faktisk åbne udluftningen indefra. Man løsner blot en lille stang fra velcrobåndet, skubber den op gennem et hul inde i teltet, og vupti – så er der luftgennemstrømning. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har villet lufte mit telt indefra, så det er et stort plus.

Materialer

VIK er klassificeret som et 4-sæsoners telt, men det har kun et enkelt skind. Selvom telte med enkelt skind har et imageproblem, når det gælder kondens, har jeg aldrig oplevet det som et problem med mere moderne design. Som altid er luftgennemstrømning afgørende, og det hjælper meget at have et så åbent design med en ventilationsåbning indefra.

Oversejlet er lavet af 15D silikonebelagt nylon med aluminiumsstænger. Det fremgår ikke, hvilket materiale der er brugt til pælene, men vi formoder, at de også er af aluminium. Skørterne på teltdøren lukkes medmagneter, hvilket er en smart detalje. Jeg elsker magneter.

Naturehike VIK Tent Billedkilde: naturehike.com

Størrelse og vægt

Den samlede pakkevægt for VIK er 1060 gram – det er, hvis du køber versionen uden sneskørt. Hvis du også vil have sneskjoldet, stiger vægten til 1100 gram. Trailvægten for VIK er 970 gram eller 930 gram (henholdsvis med og uden sneskørt).

Min erfaring er, at “trailvægt” ofte er optimistisk, og at pakkevægten nogle gange er for høj. Så det er bedst at antage, at den faktiske vægt for dette telt kommer til at ligge et sted mellem 930 og 1100 gram, når du tager det med ud på sporet. Pakkestørrelsen er pæne 46 x 16 cm. Med hensyn til indvendig plads er der – i hvert fald for én person – 85 x 210 cm.

Størrelses- og vægtspecifikationer for Naturehike VIK. Billedkilde: www.naturehike.com Størrelses- og vægtspecifikationer for Naturehike VIK

Anmeldelse af Naturehike VIK

Opstilling

Naturehike VIK er fritstående. For at slå det op skal du først lægge teltdugen ud og lægge teltet ovenpå. Når du har slået det ned, sætter du de gaffelformede stænger i for at skabe bøjlen. Derefter klikkes oversejlet på plads på bøjlen, også på tværbjælken i toppen. Til sidst sætter du pæle i siderne til indgangen og vindfanget, og så er du klar. Så kan du beslutte, om du vil have teltet lukket, eller om du vil benytte dig af opsætningen af baldakinen med vandrende stænger.

Denne opsætning virker temmelig idiotsikker og har et par fordele. Først og fremmest er det hurtigt. Med lidt øvelse burde det være muligt at slå teltet op på få minutter. For det andet er det svært at se, hvordan indersiden kan blive våd, selv hvis du slår det op i regnvejr. Så længe du holder tingene på den rigtige side, bør du have et dejligt tørt sted at flygte ind, når teltet er slået op.

Plads og opbevaring

Så Naturehike VIK er et 1-mandstelt, ikke sandt? Det er strengt taget rigtigt. Men hvis du ikke har noget imod at hygge dig med nogen – og her taler jeg om at hygge sig med sin bedre halvdel – så tror jeg godt, du kan klemme to personer ind i det. 85 x 210 cm giver ikke rigtig plads til 2 personer. Men hvis dit mål er at spare vægt, er det værd at overveje som en mulighed. Et shelter på 1100 gram fordelt på 2 personer? Sådan skal det være.

Hvad med pladsen i vindfanget? Kort sagt er det ret generøst. Opbevaringsområdet til hovedgrej smalner ud til 65 cm på det bredeste sted. Det vil nemt være stort nok til at rumme en stor rygsæk. Muligheden for at udvide døren til en baldakin giver dig også flere opbevaringsmuligheder, især hvis vejret tillader dig at holde døren åben om natten.

Der er også et andet vindfang på teltet, men det er tilgængeligt indefra gennem en lille intern lynlås. Du vil sandsynligvis ikke kunne opbevare noget stort derinde. Men til småting eller bare lidt ekstra luftgennemstrømning er det bestemt noget, der er rart at have. Der er også en lomme inde i teltet til en telefon/pung/pandelampe.

Pung & Vægtpåvirkning

Så hvordan påvirker VIK din vægt og din pung? Det er lidt vanskeligt at måle VIK i forhold til lignende telte, da vi ikke rigtig kunne finde nogen! Der ser ikke ud til at være nogen vestlige modstykker til dette design. Så vi bliver nødt til at bedømme det på dets egne præmisser snarere end i forhold til et vestligt modstykke.

Vægten ser ud til at være et ikke-problem med VIK. For (maksimalt) 1100 gram er dette telt spækket med en masse fede funktioner og en behagelig mængde plads. Og selv om det er lidt dyrere end andre Naturehike-telte som Cloud Up eller Taga, er den ekstra merværdi det hele værd. Alt i alt giver vi dette telt maksimumpoint for sparsommelighed.

Verdict

Naturehike har konsekvent hævet barren for gode telte, og medVIK har de hævet den endnu højere. Hvor meget jeg end prøver, kan jeg ikke rigtig se, hvad ulemperne ved dette telt er. Det er fyldt med innovative funktioner som dørhimmel, indvendig luftventilation og magnetiserede sømme. Og alt sammen med en lav pakkevægt. Grundlæggende har VIK lige tvunget sig vej til toppen af min liste over ultralet udstyr!

Det var alt for nu, folkens, jeg håber, I har nydt denne gennemgang af Naturehike VIK. Har du nogle tips til at bruge teltet? Fortæl os det i kommentarerne!

Relateret artikel:

Naturehike Star River 2 Tent Review

Review: Naturehike Mongar Tent

Kundehistorier-Langtidsanmeldelse: Naturehike Cloud Up 2 ultralet telt

.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *